Alliance O13-1 wint toernooi in Hillegom!

Na een moeizaam verlopen tweede seizoenshelft heeft de O13-1 op het toernooi in Hillegom op 13 mei revanche op zichzelf en op een aantal aansprekende tegenstanders kunnen nemen. Allereerst werd gespeeld tegen DSS, de ploeg die dit jaar kampioen in onze klasse werd en waar we in de competitie twee keer net tekort tegen kwamen. In de 18 minuten die deze wedstrijden duurden was scoren duur en tegen DSS eindigden we dan ook in 0-0, waarbij aangetekend dat het opbouwen terug was in de ploeg en DSS vrijwel geen kans werd gegund.

UDO bleek een maatje te klein hoewel de uitslag beperkt bleef tot 1-0. Derde tegenstander was thuisploeg Hillegom, een hoofdklasser! Tegen deze fysiek sterke ploeg bleven we prima overeind en namen een 1-0 voorsprong. Laat in de wedstrijd kwam Hillegom langszij dankzij balverlies van onze kant, dat echter door een zuivere overtreding tot stand kwam. Ondanks deze teleurstelling togen de jongens opnieuw ten aanval en scoorden een minuut later de 2-1! Deze werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. We moesten toen met 1-1 genoegen nemen en het werd nog spannend wie er met de toernooiwinst vandoor zou gaan. Hillegom zou alleen achter ons finishen als we in de laatste wedstrijd aartsrivaal Kon.HFC O13-2 zouden verslaan met meer dan 1 doelpunt verschil. Zeer gemotiveerd werd geopend tegen HFC, en via de counter werd drie keer gescoord: 3-0!

Opeens vielen dingen weer op zijn plaats en lieten de jongens zien slagvaardig en fel te kunnen voetballen. Met bijzondere dank aan invallers Mika (in het doel) en Thomas van O13-2, die uitstekend meespeelden konden we de grootste beker mee naar huis nemen!