MO11 gelijkspel tegen SVIJ

Ooh wat hadden de meiden er zin in, een uitverkocht Alliance Arena, iedereen was aanwezig, niemand wilde dit spektakelstuk missen. De hele week waren we al met deze wedstrijd bezig. De inzet was om SVIJ achter ons te houden, ook omdat SVIJ uit zou gaan lopen en dat ze nog 2 wedstrijden tegoed hebben. Een wedstrijd vol spanning, de 1ste wedstrijd bij SVIJ werd in de slotseconde verloren. We weten allemaal dat SVIJ veel grote meiden in het team hebben maar ook dat ze technisch vaardiger zijn en dat ze waarschijnlijk wat langer met elkaar spelen. Het zou een moeilijke opgave worden. Tijdens trainingen hebben we deze week aangegeven dat er niet blind naar voren gelopen moet worden want dan loop je in een valkuil tegen SVIJ, dat hebben we van de 1ste wedstrijd wel geleerd. Ook wisten we dat ze fel in de duels zijn en waar onze meiden vaak tegen opkijken, ook als ze wat groter zijn. Enfin half 3 was de aftrap, vanaf het begin was het wel duidelijk dat SVIJ wat sterker was, maar dat leverde weinig op ook omdat onze meiden ook lekker stonden te ballen, keepster Ronja had alleen een paar rolletjes te verwerken, maar na 15 minuten spelen was het toch raak voor SVIJ, waar we niet goed genoeg verdedigden. De verdediging stond de eerste helft toch als een huis met Mara Keet en Lara, er was geen doorkomen aan door SVIJ. Op het middenveld stonden als vanouds Donna en Luna die veel loopwerk verrichten door zowel ten aanval te trekken als weer meehelpen te verdedigen. Voorop Julie en Milla die wat kleine kansjes kregen, maar aanvallend zat er niet zo veel in, het was meer een middenveld gevecht, ondanks de 0-1 hadden we de zaakjes prima voor elkaar. We gingen ook met een 0-1 stand rusten. Af en toe werden wat dingetjes geroepen van de kant door SVIJ ouders, zowel aan de kant waar de wissels staan maar ook aan de andere kant stonden SVIJ ouders waar wat dingetjes werden geroepen. Een compliment voor deze jonge meiden dat ze zich er niets van aantrokken. De 2e helft gaf hetzelfde beeld als de 1ste helft, Emmy en Helena die op het middenveld stonden, maar eigenlijk niet echt hun posities zijn. Deze 2 meiden vinden wij als coaches zat ze op hun best zijn in de verdediging, maar in deze wedstrijd deden ze het prima. Het was een wedstrijd zoals verwacht dat deze 2 MO11 teams aan elkaar gewaagd zijn, maar SVIJ toch wat ervarender zijn dan onze meiden. Na 20 minuten spelen werd Dewi letterlijk onderuit geschopt met een grote scoringskans, waarop de coach van de tegenpartij even aansprak maar hij alleen zijn schouders ophaalde. De terecht toegekende strafschop door scheidsrechter Mika werd door Dewi zelf genomen.
GOALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL Dewi schiet de strafschop in de kruising 1-1. Na de 1-1 was er nog 5 minuten te spelen, dus de meiden aangegeven dat ze niet zomaar aan moeten vallen, gewoon de wedstrijd rustig uitspelen.
Ze volgden ons op balletjes rustig achter laten lopen bijvoorbeeld. Na 25 minuten klonk het laatste fluitsignaal. DE MO11, maar ook de coaches en supporters vierden dit als een overwinning, zoals na afloop van elke wedstrijd onze meiden altijd een handje willen geven, was SVIJ onsportief om dit niet te doen, uiteindelijk was het iemand van SVIJ die zei dat ze het toch moesten doen.
Jullie trotse trainers/coaches Jan en Robin zijn zeer tevreden hoe jullie dit hebben aangepakt, jullie moeten het uiteindelijk toch zelf doen.

Volgende week wacht voor de MO11 de uitwedstrijd tegen BSM in Bennebroek.