MO11 Bloedstollende wedstrijd bij DSS

De najaarscompetitie speelde MO11 1ste klasse, waar we niet zoveel aan aanvallen toekwamen, maar tegenover kregen we ook weinig doelpunten tegen. Deze voorjaarscompetitie is nu een paar wedstrijden onderweg, tot dusver leuke wedstrijden, waar we ook lekker konden aanvallen. Afgelopen zaterdagochtend moesten de MO11 aantreden bij DSS MO11-1. De hele week leefde deze wedstrijd bij de meiden, er werd veel over gepraat tijdens de training. DSS MO11 wist vorige week een monsterscore neer te zetten tegen BSM 14-0. Vooraf wisten we dat het moeilijk zou worden gezien vorige week de uitslag die DSS neerzette. De aanhang was weer geweldig wat de MO11 betrof. Het was deze ochtend duidelijk, allemaal 2e jaars MO11 van DSS, allemaal grote meiden. De eerste helft was het nog zoeken bij onze meiden maar al gauw kwamen we in de wedstrijd, maar liefst een selectie van 11 meiden hadden we tot onze beschikking, iedereen was er. Dus 3 wissels. Zo gezegd de 1ste helft werd vooral een gevecht op het middenveld, keepster Ronja kreeg niet echt veel te doen, ook nu werd er prima verdedigt door Helena, Mara en Keet. Zowel Keet als Helena kwamen diverse keren op, maar DSS had grote meiden waar onze meiden vaak tegenop keken. Het middenveld was in handen van Donna en Luna en na de wissel kwam Dewi op het middenveld. Voorin waren we een beetje machteloos, waar de kleinsten van het team, Milla en Julie toch tegen de lange meiden van DSS opkeken. Er was een kwartier gespeeld met weinig kansen voor beide teams. De spanning was te snijden, ook bij de vele ouders langs de lijn, vooral toen Milla, een rollertje op de paal zag belande. We gingen met een 0-0 of beter gezegd een brilstand rusten. In de rust hebben we wat omgezet. Mara die in de verdediging stond hebben we nu in de spitspositie gezet om toch gevaar te stichten ook vanwege haar lengte. Dus wat omzettingen, Emmy stond de eerste helft in de aanval maar de tweede helft in de verdediging, Lara deed het ook nu weer prima, overal te vinden op het veld. Ook de tweede helft was erg spannend, DSS begon wat meer van afstand op doel te schieten, maar dat leverde weinig op. Uiteindelijk was DSS de gelukkigste door 4 minuten voor tijd de winnende treffer te scoren. De scheidsrechter gaf het aan met nog 3 minuten te spelen kregen we toch nog een corner, alles en iedereen naar voren inclusief keepster Ronja. Helaas het mocht niet meer baten, de meiden hebben gestreden tegen dit tweedejaars team van DSS. De coaches zijn tevreden omtrent jullie inzet, er stond veel spanning op deze wedstrijd.
Woensdag a.s. speelt om 18 uur de MO11-1 een inhaalwedstrijd tegen BSM MO11-1 in de Alliance Arena!!!