MO11 Zevenklapper bij Zandvoort

De meiden en natuurlijk de fanatieke ouders gingen zaterdag op bezoek in het koude/winderige Zandvoort voor een competitiewedstrijd. Zandvoort heeft sinds januari voor het eerst een MO11 team met maar liefst 12 speelsters in de gelederen. Een aantal hebben dispensatie gekregen, veel grote meiden, maar het kon wel weer eens een leuke wedstrijd worden. Zandvoort had tot op afgelopen zaterdag 1 competitiewedstrijd gespeeld en nipt verloren. We hadden 9 speelsters tot onze beschikking, prima voor deze vakantieperiode. We begonnen nog even onwennig aan de wedstrijd, maar na 10 minuten kreeg iedereen weer het balgevoel, er werd voornamelijk op de helft van Zandvoort gespeeld. Hoe Zandvoort nu startte, zo zijn wij in augustus ook gestart en zie daar, hoe we nu voetballen, hoe iedereen vooruit is gegaan.
Achterin hadden we Fiene, zodat Mara ook vanwege haar snelheid voorin kon gaan spelen, samen met Julie, binnen een kwartier stond het 0-3 door een ware hattrick van Julie, er werd prima gespeeld zeker op het middenveld door Donna, Dewi en Luna, achterin stond het ook goed met de veelopkomende Helena. Vijf minuten voor het rustsignaal kreeg de MO11 een corner te nemen door Mara, waar Helena prima in één keer uithaalde en de bal in de hoek van het doel zag belandden, dit was haar eerste doelpunt. De 0-4 was tevens de ruststand. Er werd kort gerust, net 5 minuten, het was koud en winderig in Playa Zandvoort. De eerste helft kreeg keepster Ronja een paar opraap balletjes, dus weinig te doen. We wilden graag het doelsaldo opvijzelen, en we wilden de “nul” houden, en veel doelpunten maken, goed voor het zelfvertrouwen. Zoals gezegd verdedigend zit het wel goed, zeker met vaak Keet die de verdediging “gesloten” houdt.
Het vijfde doelpunt liet toch lang op zich wachten, Mara gaf de score een nog mooier aanzien dan dat het al was, dor de keepster te omspelen en de bal hoog in de touwen te jagen. Uiteindelijk gaf Zandvoort het op want via Julie werd het 0-6 en 0-7, dat bracht haar totaal op 5 doelpunten deze wedstrijd en haar totaal op 10 doelpunten dit seizoen. Acht minuten voor tijd kreeg de MO11 nog een paar keer een corner te nemen, waarna we ook keepster Ronja naar voren brachten en die een paar keer dicht bij een doelpunt was. De technische staf is zeer tevreden over deze zevenklapper, goed om hier verder op te bouwen!!