MO11 wint van de Koninklijke HFC in oefenwedstrijd

Koud, regen, een beetje onweer, hagel was een beetje de spelbreker in de oefenwedstrijd die de MO11 speelden tegen buurman de Koninklijke HFC MO11-1. We hadden een elftal tot onze beschikking, dus GEEN afzeggingen, er konden er maar 8 spelen, dus 3 wissels. De meiden waren de die hards van Alliance, terwijl de ouders al stonden te blauw bekken langs de kant, terwijl de wedstrijd nog moest beginnen. Het is altijd leuk om van de oudste club van Nederland te winnen. De wedstrijd begon ff wat eerder dan gepland, omdat VELD 3 toch op dat moment vrij was.
In het begin van de eerste helft was de tegenstander eigenlijk het veld dat als je een bal toegespeeld krijg de bal doorgleed. Ook hier wisten ze binnen een paar minuten mee om te gaan, maar na 10 minuten was het HFC dat brutaal de leiding nam 0-1. In de najaarscompetitie is HFC ook te hoog ingedeeld, ook net als onze meiden, gelukkig kunnen we de voorjaarscompetitie ook beginnen in de 2e klasse. Het werd in het begin een gelijkwaardige wedstrijd. Na een kwartier spelen was het Julie die stand weer in evenwicht bracht 1-1, dit was tevens haar 4e doelpunt van het seizoen. Na die 1-1 hebben de MO11 de smaak te pakken, er werd prima gespeeld, dat leverde wat kansjes op, Donna op de paal, dat zou haar eerste doelpunt zijn geweest, echter nog voor de rust zette Julie de MO11 op voorsprong 2-1. Na een korte rust ivm de kou, gingen we vrolijk verder, onder luidde toejuichingen van de MO11 publiek dat weer in grote getale was gekomen om naar deze toppers te kijken. Ook de tweede helft werden er weinig kansen weggegeven, Mara, Helena, Keet en Emmy stonden prima te verdedigen. Vrij vroeg in de 2e helft viel helaas Dewi uit met een enkelblessure. De MO11 gingen op zoek naar een veilige voorsprong en die kwam er door Milla die haar 6e doelpunt van het seizoen scoorde. Na die 3-1 kregen we nog te maken met het uitvallen van keepster Ronja, die de bal hard in haar gezicht kreeg waardoor Lara de keeperstaken overnam. Dus twee blessuregevallen in één helft. Ondanks de kou en de gladheid van het veld speelden onze meiden een goede wedstrijd, niet alleen omdat we voor stonden er werd leuk gespeeld, we konden wat uitproberen, zodoende stond Luna halverwege de 2e helft in de aanval, uiteindelijk werd ze mooi vrijgespeeld waardoor Luna haar allereerste doelpunt scoorde in haar carriere 4-1. Vlak voor het laatste fluitsignaal scoorde HFC nog tegen maar een prima prestatie van onze meiden en winnen uiteindelijk met 4-2.
Zoals gezegd de MO11 begint de voorjaarscompetitie in de 2e klasse waar DSS (2 teams), HBC, Hoofddorp en SVIJ de tegenstanders zijn, maar ook BSM uit Bennebroek en Zandvoort, beide teams hebben voor het eerst een MO11 team, dus ze hebben ook niet aan de najaarscompetitie meegedaan.

Volgende week wacht de MO11 de uitwedstrijd tegen Hoofddorp MO11-1………