O17 overtuigend naar finale Boarding Cup

Met de kerstdis achter de kiezen, mocht de O17-1 op 28 december de zaal in voor het traditionele, sportieve hoogtepunt van de feestdagen. Coach Frank, die de honneurs voor Tim waarnam, kon beschikken over een groep doorgewinterde ‘Boarding Cup’-gangers. In de eerste wedstrijd gingen ze direct fris van start. Soepel combinerend en met het vizier op scherp, liep de score tegen Olympia snel op. Na 20 minuten stopte de teller op 10-2. Geen klachten dus, over het scorend vermogen. In de loop van de middag pikte alle veldspelers hun goaltjes mee.

De volgende wedstrijd was een stuk spannender. United Davo zette onze 017 direct onder druk. Behendig aan de bal en sterk in duels, creëerde United snel een aantal kansen. Kyle, die het hele toernooi uitstekend keeperswerk verrichtte, hield Alliance de eerste minuten in de wedstrijd met een paar goede reddingen. Nadat Pepijn vervolgens een Davo verdediger te slim af was en zijn maat 45 net iets eerder tegen de bal wist te zetten (1-0), kregen onze mannen controle over de wedstrijd. Bernhard en Lars gaven achter in niets cadeau en zorgde voor rust in de opbouw. Terwijl Young, Hans en Joep samen met Pepijn en Tijn, de posities voorin afwisselend van elkaar over namen. United bleef aandringen totdat de wedstrijd vlak voor tijd werd beslist door een ouderwetse ‘poeier’ van Pepijn (2-0).

In de derde wedstrijd ontmoetten onze mannen het team van EDO; een bekende Boarding Cup rivaal (afgelopen twee jaar troffen EDO en Alliance elkaar in de finale, beide trokken één keer aan het langste eind). Na een aftastend begin, kwam de wedstrijd goed opgang. Individueel waren de spelers aan elkaar gewaagd. Het teamwork, dat bij Alliance beter verzorgd was, gaf de doorslag (3-1). De laatste tegenstander was Stormvogels, dat geplaagd werd door blessures, maar even goed nog over een paar handige, uitgekookte aanvallers beschikte. Geen oogstrelend voetbal dit keer, met uitzondering van twee momenten: Joep scoorde met een fraaie achterwaartse kopbal en even later

wist een Stormvogel Kyle nog te verassen door een verre uitworp van zijn keeper, met de punt van zijn schoen, knap en onhoudbaar te verlengen. Alliance speelde de wedstijd verder zakelijk uit (6-2).

Met 12 punten uit vier wedstrijden plaatst de 017 zich overtuigend voor de finale op 4 januari. Woensdag treffen we opnieuw een team van Stormvogels. Dat beloofd een mooie pot te worden.

Alliance 017-1 Boarding Cup team: Pepijn Graat, Hans Heiligers, Lars Hoyng, Tijn Kraaijeveld, Joep van der Maten, Kyle Sieraad, Bernhard van der Sluis, Yong-kon Yong.