MO11-1 en JO14-2 Alliance ochtend in Noordwijkerhout bij VVSB

Er waren weinig wedstrijden in Noordwijkerhout bij VVSB. Bij heel veel verenigingen ben ik geweest maar nog nooit bij VVSB. Ooh wat een grote vereniging is dat, het eerste van VVSB speelt in de 2e divisie oa bij de Kon. HFC in de poule en al jaren doen ze het goed in de KNVB Beker met als uitschieter vorig jaar de halve finale met helaas verlies in en tegen FC Utrecht. Afgelopen dinsdag was de uitschakeling in de beker in en tegen Volendam. VVSB zou dezelfde dag dat Alliance in Noordwijkerhout actief was in de middag thuis spelen tegen Excelsior Maassluis, waar ze `s ochtends alles klaar gingen zetten voor die wedstrijd zoals camera`s enz, immers die wedstrijd zou live te volgen zijn bij Fox Sports. Mijn medetrainer van de MO11 Jan heeft vroeger bij VVSB gespeeld, dus er waren nog wat contacten. Eerst kwam er de wedstrijd VVSB JO11-7M - Alliance MO11-1 uit de koker en daarna leek het me leuk om ook met de JO14-2 bij VVSB een oefenwedstrijd te spelen en ook dat lukte, het werd VVSB JO15-4 - Alliance JO14-2. Bij de wedstrijdsecretaris van VVSB gevraagd of deze wedstrijden achter elkaar gespeeld konden worden en ook dat lukte MO11-1 om 10.30 uur op veld 4b en JO14-2 op veld 5. Volgens mij heeft VVSB 6 velden.
Dus om 10.30 uur was de aftrap tussen VVSB JO11-7M en Aliance MO11-1. VVSB JO11-7M speelt in een jongenscompetitie. Het waren grote/stevige meiden waar we het idee hadden dat er 1 speelster bij de D-pupillen speelt. Maar dat mocht de pret niet drukken, het was een oefenwedstrijd en de meiden konden lekker voetballen, wat ze al zo graag doen. Helaas de scheidsrechtster was niet op komen dagen dus de scheidsrechter coördinator ging deze wedstrijd fluiten, dus ook prima geregeld. Zonder onze topscoorster traden we aan in Noordwijkerhout maar weer met 10 speelsters die present waren voor deze laatste wedstrijd van dit jaar. Al gauw was duidelijk dat VVSB sterker was en ook een paar kansen kreeg maar de hele wedstrijd door was keepster Ronja de uitblinkster. De meiden gaven zoals elke week weer de volle 100 %. De duels gingen helaas vaak verloren omdat onze meiden er toch een beetje tegen op zagen tegen deze stevige meiden van VVSB. We gingen met een 2-0 achterstand de rust in, de 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld maar daarin kregen wat kleine kansjes, uiteindelijk werd het 3-0, toch een leuke wedstrijd, de meiden gingen voor elke bal, dat willen de trainer/coaches graag zien.

De JO14-2 trapte dus om 11.30 uur af tegen VVSB JO15-4. Vorige week bij Velsen ook tegen een O15 team gespeeld, dat was een zeer leuke wedstrijd, de teams waren aanelkaar gewaagd dat was dus bij VVSB weer het geval. De O14-2 had beter een O15 team kunnen worden en dan 4e klasse spelen, bij VVSB was dit weer het geval. Ook VVSB had stevige/lange jongens in het team, met invallers Thomas, Jochem en Lars in de gelederen reisden we met 12 spelers af naar Noordwijkerhout, waar de meeste teams niets organiseren willen deze jongen ook het liefst elk weekend voetballen. De 1ste helft kreeg VVSB aardig wat kansen maar ook kreeg het zelf kansen om de score te openen. Het was VVSB die de score ietwat gelukkig opende 1-0, stand-in keeper Johan kon de bal niet zien aankomen door drukte in het strafschopgebied. Vaste keeper Koen wilde graag lekker voetballen deze wedstrijd. Nog voor de rust maakte Brody gelijk 1-1. De 2e helft kwam de O14-2 goed uit de kleedkamer, want er waren denk ik net 5 minuten gespeeld of Brody lanceerde Yannick die zijn hoofd koel hield en de 1-2 liet aantekenen. Zoals gezegd ook na vorige week nu weer een O15 team als tegenstander, leuke, gelijk opgaande wedstrijd waar beide teams wat kansen kregen. Halverwege de 2e helft was het toch VVSB dat in buitenspel positie de 2-2 liet aantekenen, ondanks het vlaggen van Martijn, de scheidsrechter geen contact met de grensrechter wilde leggen. Vlak voor tijd was het nog Yannick die alleen op de keeper af ging maar gevolgd werd door een speler van VVSB en dus een duw kreeg en zodoende de keeper en Yannick op elkaar botste, beide bleven geblesseerd liggen waar de scheidsrechter hier gewoon door liet spelen waar hij eigenlijk gelijk had moeten fluiten. Beide teams konden vrede hebben met dit gelijke spel 2-2.
Na afloop van deze wedstrijd hebben we lekker met de spelers een patatje gegeten als afsluiting van het seizoen!!

Met de MO11 gaan we a.s. vrijdag als player escort het veld op in het Telstar Stadion, de wedstrijd tussen Telstar vrouwen tegen koploper Ajax vrouwen, onze meiden lopen met de Ajax vrouwen het veld op!!