MO11 gelijk tegen Swift in oefenwedsrijd

De najaarscompetitie zit er voor de MO11 al op dus maar voor de meiden een oefenwedstrijd regelen. Ik kwam uit bij Swift uit Amsterdam. Eigenlijk zou de MO11-2 onze tegenstander zijn ware niet dat dat team van Swift door de KNVB afgelopen maandag een inhaalwedstrijd moet spelen voor deze zaterdag maar de meiden coördinator had nog dezelfde dag er werk van gemaakt om Swift MO11-3 te laten spelen tegen onze MO11-1. Binnen een paar uur was het rond ware het niet dat bij Alliance er ook nog inhaalwedstrijden afgelopen maandag er werden tussen gepland door de KNVB, zodoende werd onze wedstrijd van 10.30 uur naar 13.30 uur verplaatst. In ieder geval iedereen was blij dat er toch gespeeld kon worden. Enfin om half 2 werd er afgetrapt tegen deze grote/fysiek sterke meiden. Een paar meiden waren wel in het wit van Swift maar niet de offieciële wedstrijdkleding, maar ja het betrof maar een oefenwedstrijd. De 1ste helft waren onze meiden sterker, keepster Ronja, die de 2e helft graag wilde voetballen en dat kan in deze oefenwedstrijd, kreeg eigenlijk niets te doen.
Maar onze meiden onder aanvoering van Milla kreeg ook weinig kansen, het meiden gevecht speelde zich voornamelijk op de helft van Swift af, Julie die vaak in de dekking stond kon ook weinig uitrichting in de spits. Zoals elke week staat het verdedigend goed, met Keet op de rechtsachter plaats, die het goed doet maar ook Mara die in de verdediging het goed doet, maar ze wilde ook een keer aanvaller staan, dus dat deden we in de 2e helft, de tegenpartij kijkt er vaak tegen op vanwege haar lengte, zelf de andere grote meiden van Swift lieten haar af en toe lopen. Tien minuten voor het rustsignaal scoorde Mila, let wel met links, de bal hoog in de touwen, we gingen met een verdiende 1-0 rusten. De 2e helft zette Swift wat meer druk op onze verdediging, nu ook hun keeper gewisseld, nu hadden ze een hele goede keeper op doel staan die waarschijnlijk in een andere meiden team hoort, maar maakt niet uit, omdat Ronja nu in de verdediging stond wilde Emmy wel graag keepen, ook zij kreeg niet veel te doen, met Lara, die vaak denkt weg is weg, ook prima haar werk doet en die een beetje overal inzetbaar is. Op het middenveld deed Luna prima werk om haar tegenstandster het voetballen onmogelijk te maken en Dewi die haar rol in het team ook prima vervuld die dan in de verdediging en dan op het middenveld actief is en die veel meters loopt. Deze leuke wedstrijd ook al waren we wat sterker, maar aan de andere kant ook aan elkaar gewaagd leverde Swift toch nog de onnodige gelijkmaker op, uit een corner en via de kluts belandde de bal achter keepster Emmy. Na de 1-1 schoot de MO11 nog op de lat en nog een paar hele goede kansen, helaas kregen we net iets te weinig in deze leuke wedstrijd. De eindstand werd dan ook 1-1.
Volgende week speelt de MO11-1 zijn laatste wedstrijd van dit jaar in Noordwijkerhout, betreft ook een oefenwedstrijd, tegen VVSB JO11-7M gevolgd door mijn andere team JO14-2 dat daarna ook bij VVSB speelt.