O14-2 gelijk bij Velsen in een oefenwedstrijd

Voor de O14-2 is de najaarscompetitie afgelopen, heb ik deze 2 laatste weekenden oefenwedstrijden geregeld. Eigenlijk zou Schoten O15-3 de tegenstander zijn in een oefenwedstrijd thuis bij Alliance ware niet dat de KNVB ook hier een inhaalwedstrijd tussen heeft gepland afgelopen maandag zodoende was er geen plek meer bij Alliance, ik heb nog geprobeerd uit te wijken naar Schoten maar daar ging de velden pas om 12 uur open. Ik moest snel handelen om de jongens toch lekker te laten voetballen, bij DSS konden we niet terecht, maar ook Onze Gezellen, die kreeg tot donderdag niet genoeg spelers op de been. Als laatste mogelijkheid dan maar Velsen, binnen een paar uur kreeg ik een appie van dat ze een team maar ook een veld had geregeld, alleen een scheidsrechter zou een probleem kunnen zijn.
Dus ik antwoordde komt goed, mijn eigen zoon Mika die ook bij Alliance veel wedstrijden fluit, maar wel een vergoeding tegenover moet staan, wilt wel fluiten in deze oefenwedstrijd. De vergoeding werd prima door Velsen geregeld. Velsen O15-4 werd de tegenstander die het prima doet in hun competitie en dus waarschijnlijk een sterke tegenstander zou zijn. De meeste waren 1ste jaars, maar omdat Velsen GEEN O14 teams heeft is alles van die leeftijd in O15 ondergebracht. Het veld opkomende bleken het hele lange jongens te zijn maar dat zegt ook niet alles. Ooh wat waren de jongens blij dat ze konden spelen. De 1ste helft lieten ze het ook zien met prima veldspel, Velsen O15-4 werd goed onder druk gehouden, er werd echt op de helft van de tegenstander gespeeld, Velsen kwam het eerste kwartier niet over de middenlijn, maar toch oppassen op de counter. 10 minuten voor rust daar was dan de counter een speler van Velsen ging alleen op de keeper Koen af, maar Koen bleef goed naar de bal kijken en redde met zijn voet. Een achterstand bleef de O14-2 bespaard, dat zou ook onverdiend zijn geweest, maar ja daarvoor hebben we legio kansen gehad maar niet verzilverd in een doelpunt. De ruststand was 0-0 in deze leuke wedstrijd. De tweede helft werd Velsen O15-4 sterker kreeg wat kleine kansjes, maar onze O14-2 was toch de bovenliggende partij. De wedstrijd werd over 2x 30 minuten gespeeld, na een kwartier in de 2e helft was het toch Velsen die vernietigend uithaalde en de 1-0 liet aantekenen. In de tijd die er nog te spelen was konden we kijken of de jongens een mentale tik hebben gekregen, dat bleek niet zo, de O14-2 ging gelijk op zoek naar de verdiende gelijkmaker en die kwam er, Brody schoot de bal in de korte hoek langs de Velsen keeper. De eindstand was 1-1, er had meer ingezeten maar kunnen blij zijn met het vertoonde spel.
Volgende week wacht de O14-2 de laatste wedstrijd van het jaar, ook een oefenwedstrijd in Noordwijkerhout tegen VVSB O15-4, na mijn andere team MO11-1 die daarvoor speelt bij VVSB.