JO 15-3G walst over Geel Wit heen

Na de stevige uitzege bij RCH stonden nu de jongens van Geel Wit op het menu. Die hadden vorige week een oorwassing van 9-2 gekregen van onze DSS-vriendinnen en die zullen na vandaag van mening zijn, dat als ze over 100 jaar weer tegen meidenteam moeten spelen, dat veel te snel is.

Het begin was veelbelovend: een bekeken steekpass van de vaak gevaarlijk opkomende Uzza op de goed vrijlopende Anna, die draaide weg van haar tegenstander en bracht de bal bij Lize en die schoot beheerst in. Daarna volgde 30 minuten masterclass balverlies, laag tempo en kansen missen. Het was mooi weer en ons publiek is trouw, dus er werd nog niet openlijk gemord, maar de trainers werden er knap chagrijnig van (vooral ik). Net voor rust lette Lize goed op, en scoorde de 2-0, maar we gingen in mineurstemming naar de kleedkamer.

Het mooie van dit team is dat ze flink zelf-kritisch kunnen zijn en ook wel snappen dat het beter moet en kan. Vastberaden (alsof we 0-2 achter stonden) gingen de meiden van start. En al snel voltooide Lize haar hattrick, nu uit een voorzet van Lune. Ze begonnen te tikken en te combineren en de Geel Wit-jongens kwamen niet meer aan de bal. Vooral over rechts met Lune, Pien, Hannelore en Jessica werden de jongens zoek gespeeld. Maar ook Sterre en Zhitao waren hun tegenstanders continu de baas. Een schitterend afstandsschot van Hannelore verdween vlak onder de lat, dat was 4-0. En daarna kwamen de goede corners van Lize eindelijk tot hun recht. Volgens mij scoorde Esther (weer iedereen de baas) twee keer uit een corner, Rubie tikte een rebound in (en maakte een hattrick in de 2e helft) , Eef schoot fraai in het hoekje en buiten de corners om scoorde Rubie uit een mooie aanval en Lune goed doorzettend uit een voorzet van Luca, die actief was maar vaak vergeten werd op de linkerflank. Daarmee gingen we van een 2-0 ruststand naar een 11-0 zege. Dat was dus een lekker pittige tweede helft, meiden.

Alleen Isabelle is nog niet genoemd. Maar die deed ook niet veel. Maar wel een clean sheet.