MO11-1 net niet vandaag

Na vorige week met de kleinst mogelijke overwinning gewonnen te hebben, trad dit fanatieke MO11-1 aan in de vroege ochtend in en tegen Assendelft MO11-1. Vooraf wisten we dat dit team van Assendelft nog alles gewonnen heeft. Dus aan de MO11 de opdracht om hier iets aan te doen. Assendelft trad aan met een team dat anderhalf jaar met elkaar speelt tegenover Alliance dat met een heel nieuw team de competitie ingaat. Het was prachtig voetbal weer, na de afgelopen weken waar we steeds 1 afzegging hadden konden we nu aantreden met 11 meiden. Oh wat wilden ze graag, dat was van de koppies af lezen. Dus je zou zeggen 3 wissels, terwijl eigenlijk 7 tegen 7 de spelregel is en waar je toch meestal 8 tegen 8 speelt. Helaas deze coach van Assendelft wilde 7 tegen 7 spelen, immers hij had 8 meiden tot zijn beschikking. Daar was geen spelt tussen te krijgen, hij wilde per se 7 tegen 7 spelen dus dat betekent dat we 4 wissels hadden. Klokslag 9 uur was de aftrap, al gauw was duidelijk dat Assendelft het heft in handen nam maar het leverde weinig tot geen kansen op, ook door prima verdedigingswerk van het hele team. We leunden een beetje naar achteren toe, Halverwege de eerste helft kwam Assendelft toch op voorsprong 1-0, maar na de 1-0 was de beste kans voor Dewi, een counter die Dewi helaas naast schoot. Complimenten voor het hele team dat ze zich goed staande wisten te houden tegen de koploper. De ruststand was dus ook 1-0. De tweede helft ging Alliance op zoek naar de gelijkmaker. Na een paar minuten in de 2e helft leek de wedstrijd gespeeld, Assendelft kwam op een 2-0 voorsprong. Na de 2-0 bleven de meiden vechten. Via snelle counters van Dewi en Milla, met Luna en Donna daarachter wilde de bal er niet in, o.a. de paal werd geraakt. Ronja stond weer lekker te keepen, Julie helaas een beetje geblesseerd uitgevallen, Keet, Lara stonden prima te verdedigen. Een nieuwe variant hebben we uitgevonden, Mara de langste van het team schoof ieder keer goed door, met Emmy en Helena die verdedigend ook goed waren. Na een kwartier spelen kwam er gerechtigheid Luna passte op Dewi, die de bal via de paal in het doel zag belanden 2-1. De laatste paar minuten gingen de meiden op zoek naar de gelijkmaker, helaas die kwam er niet. Al met al, de technische staf en de supporter van de MO11 kunnen trots zijn op deze meiden, we zien jullie elke week vooruit gaan!!!!
Aankomende woensdag staat voor de MO11-1 een oefenwedstrijd op het programma in Heerhugowaard tegen WMC MO11-1!!!!!