Verslag wedstrijd JO9-6M zaterdag tegen HFC

Zaterdag 17 september 2016. Deze week speelt dit team thuis tegen HFC. De meisjes hebben er zin in en er wordt weer volop gegiecheld en bijgekletst. De coaches Rik en Marc roepen de meiden bij elkaar, ja, er moet wel wat gebeuren meiden, inspelen met de bal, veldverdeling, keepershandschoenen bij de juiste persoon, wie begint langs de lijn als invaller. Rik oefent in het doel met de nieuwe keeper Lieske, Marc speelt de bal rond met de andere 10 meiden. Er wordt wat gespiekt bij de HFC meiden met de hagelwitte shirts. Want ja, HFC, weer zo'n fanatieke club. Wat gaat het deze keer worden.

Met Edmond als scheidsrechter hebben we misschien een voorsprong? Hij fluit naar Rik dat het spel gaat beginnen. De meiden verdelen zich over hun eigen veld en gaan weer een lekker potje voetballen. Na de hitte op het veld woensdag met trainer Saskia moet het deze prachtige ochtend toch ook gaan lukken? De tactiek is wederom druk zetten, bal afpakken en al dribbelend met de bal naar de overkant. En ja hoor, eerste doelpunt is gescoord. Lotte vliegt over het veld. Ik twijfel wie het meest trots is, zij zelf of de ouders langs de kant. Of toch de scheids...

Daarna volgt Mirte (2 keer zelfs!), Loet en Lieve. Wat is voetbal toch leuk. De scheidsrechter geeft aanwijzingen, zowel aan Alliance als aan HFC. Onze meiden maken daar gebruik van, HFC probeert het wel, maar komt er gewoon niet tussen.

Dan is het 5-0 bij de rust. Heerlijk die limonade en vers fruit. Er wordt goed gezorgd voor dit team. Keepershandschoenen worden uitgewisseld, niemand wil meer wisselen, maar Rik beslist.
De tweede helft gaat van start. Ze zijn nog lang niet moe dus het gaat er meteen weer fanatiek aan toe. Ook deze keer blijft de bal op de helft van de tegenstander. Keeper Mathilde kijkt wat verveeld rond in haar lege doel, maar roept de meiden toe dat ze door mogen gaan met scoren, dan halen we ons record! Ze blijft alert want af en toe komt de bal dichtbij maar echt spannend is het vooral aan de andere kant. Zowel Lieve, Bette als Lieske maken nog een doelpunt, maar er zijn ook veel kansen onbenut gebleven. Mooie eindscore dus met 8-0! Wat een blijdschap. Nog wat penalty's nemen, en dan plaats maken voor MO13-1 op het grote veld. Het weekend is weer goed begonnen.