D3 wint in Velsen na moeizame start

De D3 reisde in de vroege ochtend af naar Velsen, daar wachtte ons de wedstrijd tegen de D3 van Velsen. Een team dat het goed doet in de competitie, dus we wisten wat ons te wachten stond. Bij winst zullen we Velsen passeren op de ranglijst. De D3 begon heel erg slecht aan de wedstrijd, de jongens waren niet met hun gedachte bij de wedstrijd. Geen één duel werd er gewonnen. Al vroeg in de wedstrijd kwam de D3 op achterstand, een diepe bal ging door de defensie heen, de spits van Velsen liep iedereen eruit en resulteerde in een vroege achterstand. De D3 voetbalde tegen zichzelf. Naarmate de eerste helft vorderde ging het wat beter, alleen de aansluiting van achteruit was er niet, er ontstonden lange afstanden van verdediging naar middenvelders. Na 25 minuten was het toch raak, Silven soleerde langs de rechterkant, gaf de bal schitterend voor waarna Joshua op schitterende wijze de bal in de kruising schoot. De 1-1 was tevens de ruststand. In de rust wat puntjes op de i gezet dat we beter moesten aansluiten, meer van afstand schieten, werd ook niet in de eerste helft gedaan. De tweede helft gaf van minuut één een ander spelbeeld, ik vind dat de jongens dit goed oppakten, er werd druk naar voren gezet, er werd eindelijk op doel geschoten. Het werd een goede tweede helft van de D3, Tom, eigenlijk door ziekte afgemeld, maar toch graag willen voetballen, gaf de bal schitterend voor waarna Brody de bal op zijn pantoffel binnenknalde 1-2. Na die 1-2 bleven we druk zetten, we bleven voetballen op de helft van de tegenstander, Brody pikte het goed op om van afstand te schieten, en scoorde van buiten het strafschopgebied de 1-3. Daarna was het gedaan met Velsen, Tom scoorde waarschijnlijk had dit een voorzet moeten worden, maar tot ieders verbazing verdween de bal in de kruising 1-4. Niet veel later scoorde Tijs van ook buiten het strafschopgebied de 1-5 waarna een paar seconde voor tijd Velsen de 2-5 eindstand op het scorebord zette.
We kunnen zeggen een wedstrijd met twee gezichten, de eerste helft slecht, de tweede helft heel erg goed!! De D3 rukt op naar de 2e plaats achter DSS.

Zaerdag a.s. wacht de D3 de topper in de thuiswedstrijd tegen DSS, nu de nummer één, bij winst gaan we naar de eerste plaats, alhoewel de nummer 3 Terrasvogels over ons heen kan gaan want immers hun wedstrijd werd afgelast zodoende hebben zij één wedstrijd minder gespeeld.