C4M strijdt tot in de laatste minuut tegen EDO….

Het was heerlijk weer, er was een sportieve tegenstander en er werd lekker gevoetbald. Wat wil een mens nog meer? OK, dat Sterre mee doet, maar die was ziek. De C4M had er verder weer zin in, maar EDO bleek een pittige tegenstander met vooral een uitstekende keeper en laatste man. Ook bij ons achterin stond het goed: Isabelle weer foutloos keepend, de backs Jess en Roos erg sterk en in het centrum benaderden Pien en Eef een ‘perfect game’. Ze gaven de hele eerste helft geen kans weg; Eef’s timing en passing waren excellent en Pien’s duelkracht is echt ongekend.
Aan de andere kant kregen wij wel kansjes, maar mede door pijntjes hier-en-daar (bij Anna vooral, maar ook Hannah had wat klachten na een weekje ziekteverlof) en geen topvorm bij onze voorwaartsen kwamen er ook voor ons niet zo heel veel kansen. Anna stuurde de weer zeer dartele Rubie regelmatig weg op rechts en sowieso was die rechterkant – met de uitstekende Hannelore – goed bezet. Vlak voor rust moest hun keeper zich echt ongelooflijk strekken om een schot van Hannelore (op aangeven van Rubie) uit de kruising te tikken.
In de tweede helft werd er goed door-gebikkeld, Zhitao en Uzza kwamen steeds beter in hun spel, Lune was weer zeer actief, maar toch kwamen we onverdiend achter. Na een goede EDO-corner werd er niet grondig weggewerkt en dat betekende de 0-1. Geen hangende koppies, echter. De meiden gaven weer gas, maar steeds hetzelfde fenomeen: vandaag lukte de eindpass dan wel de voorzet niet. Alsof er sprake was van magneten in de handschoenen van de keeper, kwam iedere bal van de zijkant in zijn richting en anders greep hun enorme laatste man wel in. Iedere bal? Nee, niet iedere bal. In de allerlaatste minuut trokken twee dames, die weleens glorieuzer (en vrolijker) over het kunstgras hebben gelopen het gelijkspel over de streep. Luca zette hard voor vanaf de cornervlag en Lize stortte zich in de ruimte tussen keeper en laatste man en tikte de bal – met haar rug naar het goal – met haar hak binnen. De welverdiende 1-1!!! Complimenten, meiden: wat een doorzettingsvermogen.