E8 druk weekend

Afgelopen vrijdag nam de E8 deel aan het toernooi van ARC Heitinga in Alphen aan den Rijn. Dit toptoernooi weer prima georganiseerd met lunch voor de spelers, per team kreeg je een teambegeleider, er waren mega springkussens. Vooraf was toch de verwachting dat we om de Champions League bokaal gingen spelen of waren de spelers al met hun hoofd bij de kampioenswedstrijd van de volgende dag. We hadden 7 E8 spelers en 2 invallers. De hoge verwachting viel na de eerste wedstrijd al in duigen door tege FC Lisse E6 het schip in te gaan. De tweede wedstrijd probeerden we het nog recht te zetten, ARC E8 uit Alphen aan de Rijn was de tegenstander, helaas aanvallend waren we machteloos, dat betekende 1-0 verlies. De derde wedstrijd ging tegen een ander team van ARC, de E7, ook deze wedstrijd ging verloren 1-4. De laatste poulewedstrijd ging tegen Buitenveldert E8, de sterkste tegenstander in de poule, dat was duidelijk gezien de 6-1 nederlaag. De E8 restte alleen nog de wedstrijd om de 9e en 10e plaats. Hercules E8 uit Utrecht was de tegenstander, waar we een paar jongens gingen sparen voor de volgende dag, helaas de E8 is laatste geworden door met 4-2 te verliezen.
De volgende dag (zaterdag) stond voor de E8 de kampioenswedstrijd op het programma bij Waterloo E1, de nummer twee in de poule. We hebben het anders gedaan dan alle andere uitwedstrijden. Om 9 uur was het verzamelen bij Alliance, iedereen was mooi op tijd, met z`n allen gingen we met de spelersbus richting Driehuis. De aftrap is om 10 uur, dus lekker vroeg waren we bij Waterloo. Vooraf zijn we de kleedkamer ingegaan en om te beginnen eerst de jongens gevraagd hoe het gisteren ging tijdens het toernooi. Eensgezind klonk het ”slecht” . Ze waren het gelukkig met me eens. Dan tot de orde van de dag. We hebben in de kleedkamer alle puntjes op de i gezet. Het was muisstil in de kleedkamer, de spanning was van de koppies af te lezen. Het was 9.40 uur, de jongens deden de warming up met D4 speler Mika. Daarna volgde in twee groepjes een rondootje. De jongens waren serieus met de wedstrijd bezig, dat deed me goed. Klokslag 10 uur was de aftrap we begonnen met Bink en Naut in de wissel, waar ik al weken op hoopte dat iedereen tijdens deze wedstrijd aanwezig zou zijn. Gelukkig iedereen was er in deze beladen wedstrijd. Al gauw was duidelijk dat ze het goed oppakten en hoe ik wilde zien hoe er gespeeld moest worden. Dit keer legde ik de nadruk op de verdediging, Waterloo had er moeite mee, de laatste wedstrijden won Waterloo met meer dan 13 doelpunten verschil. Er werd de eerste helft heel goed gespeeld, Janou bracht de E8 op een 0-1 voorsprong door een prima voorzet van Marcello. Waterloo had weinig te vertellen, de wedstrijd hadden we prima onder controle, dat resulteerde in de verdiende 0-2 door Bengt en weer op aangeven van Marcello. Helaas kwam Waterloo nog voor de rust op 1-2 door onachtzaamheid in de verdediging. De tweede helft was duidelijk dat Waterloo sterker werd, van 8 spelers hadden ze ineens 9 spelers ergens vandaan gehaald, de coach van de tegenpartij zag ook dat het niet lukte bij zijn team en zette die speler in. Prompt werd de gelijkmaker gescoord. Waterloo scoorde de 3 en 4-2. Je kon aflezen dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Na de 4-2 begon Waterloo nog harder te spelen, een paar jongens van de E8 werd het een beetje te veel, niet qua hard spel, dat ligt niet in de aard van de E8, maar vanwege de emoties die de wedstrijd met zich meebracht. We hadden even een afkoelingsperiode, de jongens even bij me geroepen dat ze zich niet moeten intimideren en gewoon onze spel blijven spelen. Helaas trad de scheidsrechter te laconiek op tegen Waterloo. Enfin we gingen weer verder met de wedstrijd met nog 5 minuten te spelen kwam de E8 door Bengt op 4-3. Het kon nog, iedereen naar voren gemanouvreert om toch de gelijkmaker te produceren. Helaas Waterloo scoorde de 5-3.
De technische staf, ouders, opa`s en oma`s waren in grote getale aanwezig.
WE KUNNEN MAAR ÉÉN DING ZEGGEN DAT IEDEREEN DIE DE E8 LIEF is HEEL ERG TROTS ZIJN OP JULLIE, GROTE KLASSE!!!!!