D4 Kampioenschap ver weg

Twee weken geleden stond deze wedstrijd ook al op het programma toen won de D4 met 4-0  van  HBC  D6  afgetekend,  Alliance de veel betere ploeg  (lees wedstrijdverslag op de HBC  site)  van  één of andere verslaggeefster, die er eigenlijk niet zoveel verstand van heeft.  Nu  ging de D4  op bezoek  in Heemstede, de aftrap was half 9.  Het was koud, er stond een strakke wind over het kunstgrasveld.

Vanaf  het begin werd de D4 onder druk gezet, het leverde HBC in het begin de openingstreffer op  1-0.  De D4 probeerde van alles maar het lukte maar niet om in zijn spel te komen.  Halverwege  de eerste helft was het HBC dat  de 2-0 binnenschoot.  Het ontbrak de D4 aan agressiviteit  in de eerste helft om duels te winnen. Vrijwel alles werd verloren.  Nog voor de rust was het Koen die toch nog de aansluitingstreffer wist te produceren  2-1.  Tot op dat moment was er nog geen enkele kans geweest. De 2-1 was tevens de ruststand.

Aankomende weken wacht ons nog twee keer een half 9 wedstrijd, ik ben benieuwd, het  was net of de jongens niet bij de les waren.  De tweede helft gaf het zelfde spelbeeld, toch kwam de D4 op gelijke hoogte door een eigen inzet  2-2. Na de 2-2  dacht iedereen dat we konden juichen maar het is de vraag of de bal voor of achter de lijn door de keeper werd  gepakt. De scheidsrechter had helaas geen horloge om dat aangeeft of het wel of geen doelpunt is,  hij besliste dat het geen doelpunt was, ook dit zat tegen.

De verwachting was dat we door kunnen zetten maar integendeel.  De doelpunten worden de laatste tijd slordig weggeven.  HBC kwam halverwege de tweede helft op  3  en  4-2.  Beiden waren intikkertjes.  Tien minuten voor tijd kregen we een hoekschop te nemen.  De coach stuurde Kit naar voren, die kreeg de bal aangespeeld en haalde verwoestend uit,  4-3.  Met nog zeven minuten te spelen zou je zeggen het moet nog kunnen, maar achterin kregen we de bal maar niet weg, helaas eindigde de wedstrijd in een 4-3 eindstand.

Volgende week staat de thuiswedstrijd  tegen  Velsen  op het programma…….