C1 speelt SoccerSquash

Zaterdag 24 januari zorgde de vorst voor veel afgekeurde velden. De C1 had daar geen last van. Zij stonden namelijk op de squashbaan … niet met een racket maar met een voetbal. Het team maakte kennis met soccersquash. Een leuk, uitdagend spelletje, dat techniek en inzicht vereist.
De winterstop duurt voor de C1 erg lang. De eerste competitiewedstrijd staat 7 februari pas op de kalender. Intussen wordt er wel al weer twee weken getraind en in de weekenden zorgen we voor een oefenprogramma. Zaterdag maakten we daarvoor een uitstapje naar Hillegom.
Soccersquash is een nieuw fenomeen, het bestaat nog maar een jaar of drie. Het spel wordt gespeeld op een gewone squashbaan. De bal moet zodanig via de muur worden gespeeld, dat de tegenstander hem niet goed meer kan retourneren. De bal mag één keer stuiteren en maximaal drie keer worden geraakt (bijv. opvangen met de borst, hooghouden en schieten). Verder gelden de gewone squashregels.
C1 team soccersquash
Voor de kennismaking met het spel reizen we af naar ‘Squash Hillegom’, waar we worden ontvangen door Marcel Dol. Hij geeft uitleg over het spel en begeleidt de middag. Na een eerste kennismaking met de bal en het speelveld, wordt een onderlinge competitie gespeeld in drie poules. Op basis van de uitslagen in de eerste ronde volgt een tweede reeks poulewedstijden. Opvallend is dat de finale poule (Lars, Max, Joep, Boris en Young-kon) wordt gedomineerd door verdedigers. Het spelletje vraagt een goede balcontrole maar ook overzicht en rust. Lars heeft dat prima onder de knie. Hij eindigt die middag als ongeslagen winnaar van het toernooitje, voor Max en Joep.

Bekijk het volgende filmpje:
C1 filmpje voetbal squash

Robert Graat