D7M nog steeds op kampioenskoers

En ook de volgende jongensploeg werd achteloos aan de zegekar geknoopt. Deze keer was DSOV D4 het ‘slachtoffer’. De jongens vochten voor wat ze waard waren, maar al redelijk snel stuurde Lune onze spits Lize in de diepte weg en die rondde weer eens koeltjes af. Daarna volgde een belegering van het Vijfhuizens doel, af en toe afgewisseld met een tegenstoot van DSOV. Keepster Amber hield echter moeiteloos de NUL, mede omdat zij goed afgeschermd werd door een solide centrum met eerst Isabelle en later – zeer sterk! – Pien met Jessica en Rosalie als goede backs. Uit corners van Lize kwamen er kansen voor de goed spelende Rubie en Nikita, Luca knalde twee keer hard en hoog in het zijnet, een subtiel ‘wippertje’ van Lize werd door Anna zeer artistiek over gelobd, maar de 2-0 wilde maar steeds niet vallen. Net voor rust passte Hannelore gelukkig heel fraai op Lize, die wederom kalm scoorde.
Na de pauze werd het spel beter. Wellicht waren de meiden pas toen helemaal gewend aan het gras, maar de combinaties liepen soepeler en er kwamen steeds meer kansen. De 3-0 betekende de hattrick van Lize en kort daarna schoot Anna na een mooie een-twee (met Amber, zhitao?) hard en laag raak. Het fraaie slotakkoord kwam uit een prachtige pass van Eef op Sterre, die goed aannam en ook al beheerst intikte.
Meiden, hiermee hebben we de koppositie heroverd. We staan nu 1 punt voor op DIOS (maar we hebben twee wedstrijden minder gespeeld, dus het begint er zonnig uit te zien).