JO13-3: Oefenwedstrijd bij FC Purmerend

De JO13-3 had afgelopen zaterdag geen competitie wedstrijd. Daarom hadden we een oefenwedstrijd geregeld bij FC Purmerend. Jawel FC Purmerend JO13-5 was de tegenstander, spelen ook 5e klasse maar staan met alles gewonnen bovenaan. Afgelopen week was het nog spannend of de wedstrijd nog door zou gaan, omdat

FC Purmerend niet genoeg spelers had, vreemd, het is geen vakantie of iets dergelijks, waarschijnlijk hebben ze er vaker mee te maken. Klokslag 11 uur begon de wedstrijd in het winderige/koude Purmerend. Wij hadden zelf 14 spelers tot onze beschikking, 3 spelers waren er niet bij. Na een paar minuten dacht Purmerend de 1-0 gescoord te hebben, maar de scheidsrechter was er niet zeker van, en wij helemaal niet, de bal ging ruim naast, er zat een gat in de zijkant van het net. Nadat er enige discussie was ontstaan liet ook Purmerend erbij zitten. Dus we gingen verder bij 0-0. Er moest van bal gewisseld worden want die was veel te zacht om meet te ballen. Purmerend was wat sterker, we wisten dat ze wat spelers uit de 4 gingen lenen, prima maar er zaten ook spelers bij uit 1 en de 2 waarschijnlijk die konden een aardig balletje trappen. Tegen de verhouding in kwamen onze boys op 0-1 door Fitz. Het zou een doelpuntrijke 1ste helft worden want niet veel later scoorde Purmerend de 1-1 en 2-1 waarna Mels weer gelijk maakte 2-2. Nog voor de rust scoorde Purmerend de 3-2. Er moest wat feller verdedigt worden want Purmerend kon er soms door heen lopen. De 2e helft ging dat beter. Maar de wat grotere jongens van Purmerend waren gevaarlijker. Toch hielden we goed stand, eigenlijk werd er prima gespeeld want Olivier scoorde de gelijkmaker    3-3. De wedstrijdsecretaris vertelde ons dat we op een nieuw veld speelden dat leek er niet op continue gleden spelers uit en zeker niet. Fitz scoorde de 3-4 waarna het vuur van onze kant een beetje doofde en Purmerend nog 3x scoorde en de eindstand op 6-4  bepaalde. Het was een nuttige oefenwedstrijd in het koude Purmerend. We proberen namens de JO13-3 op vrije zaterdagen toch een oefenwedstrijd of iets anders te regelen voor de boys (behalve voor feestdagen niet altijd).

Zaterdag 6 april is de eerstvolgende wedstrijd van de JO13-3 en wel bij DSS in de vroege ochtend.....