D7M fris uit de startblokken

Na de afgelasting van vorige week waren de meiden extra gebrand op voetballen. Dit bleek niet fijn voor Geel Wit te zijn.
Vanaf de aftrap werden de op zich zeker niet onaardige Geel-WItters terug gedrongen en aanvoerder Anna opende met een vlammend schot de score. Kort daarna passeerde nieuwe aanwinst Lize wat tegenstanders, omspeelde de keeper en schoof rustig de 2-0 binnen. We gingen er eens lekker voor zitten, maar Geel Wit begon van zich af te bijten en keepster Amber moest een paar keer uitlopen.

Echte kansen kregen de jongens niet, want de backs Jessica en Zhitao – en later Rosalie - waren steengoed en het centrale blok met Eef en Luca heerste streng en rechtvaardig.
Tien minuten voor rust zette de D7M weer echt aan, Nikita gaf een verrukkelijk steekpassje op Anna, die op haar beurt de arme Geel Wit-keeper hulpeloos over de grond liet rollen. Daarna zagen we diverse kansen, zeker dat daverende schot van Pien, maar die keeper had goede reflexen. Net voor rust was een flitsende uithaal van Lize – met links – hem echter te machtig.
De Geel Wit coaches hadden geloof ik een peptalk gepresenteerd in de pauze, want de eerste vijf minuten kwamen ze veel beter voor de dag. Een foutje bij het uitverdedigen werd echter meteen afgestraft door Rubie. Alliance nam daarna de teugels weer in handen, met o.a. Hannelore en Sterre als bazen op het middenveld en de score liep op via wederom Anna, Luca uit een mooie corner van Amber (Isabelle had de keepershandschoenen over genomen) en tenslotte Lize nog maar eens een keer.
Fantastische prestatie? Mwoh, de meiden gaven zichzelf – realistisch – een ‘zeventje’. Individueel was het goed, maar als team, in combinatie kan het nog veel beter.