C1: spannend slot van super seizoen

Het is spannend in de top van de eerste klasse, waar de C1 nog een kans maakt op het kampioenschap. Met drie wedstrijden te gaan is de achterstand op koploper HBC geslonken tot vier punten. HBC speelt vandaag tegen het sterke Meervogels. We maken dus kans om nog verder in te lopen. Daarvoor moet de C1, om te beginnen, wel de uitwedstrijd bij Hercules Zaandam winnen.
Hercules Zaandam staat op de 11e plaats, eigenlijk te laag op de ranglijst. In de heenwedstrijd hebben we gezien dat ze een leuk team hebben, met technische en felle spelers. Toch is Hercules nog niet veilig; ze knokken met zes andere teams voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Vandaag kunnen ze de punten dus goed gebruiken.

Hercules begint de wedstrijd met gegroepeerd, compact voetbal en probeert onze verdediging met diepte passes te verassen. Alliance geeft de tegenstander echter geen schijn van kans. Hun aanvallers leggen het stuk voor stuk af tegen Youri, Bernhard, Joël en Steven (die eindelijk weer fit, in de basis is begonnen). Op het middenveld zijn Bas, Wesley en Young de baas. Alliance speelt het vertrouwde spel op de helft van de tegenstander. Kansen volgen elkaar in snel tempo op, maar worden nog niet goed uitgespeeld en in de afwerking ontbreekt het aan finesse. Ook uit de hoekschoppen en vrijetrappen, die Hercules onder druk van de C1 moet toestaan, wordt niet gescoord. Vanaf de zijlijn moet Bert herinneren aan de afspraken die over de standaard situaties zijn gemaakt.
De openingstreffer kan echter niet uitblijven. Hij valt in de 25e minuut, op een manier die helemaal in het spelbeeld past. Een doorgeschoten corner komt bij Patrick terecht, die een omtrekkende beweging maakt langs de 16 meter en op goal schiet. De bal spat van de paal … en caramboleert via het achterhoofd van Wesley, langs de keeper (0 - 1). “Als er geen mooie goal valt, moet het maar een lelijke zijn“ memoreerde Natasja achteraf. Dat is net wat we nodig hebben. In de 10 resterende minuten tot de rust speelt Alliance fraai combinatie voetbal. Robbie verschalkt zijn tegenstandster op rechts met een mooie passeerbeweging, geeft de bal strak voor, dit keer op het voorhoofd van Wesley, die mooi binnen knikt. (0 - 2). Op slag van rust stoomt Joël weer eens op, geeft de bal op rand 16 meter af aan Patrick, die de bal mooi over de keeper in de lange hoek legt (0 - 3).
In de tweede helft controleert Alliance de wedstrijd, Hercules kan geen vuist meer maken. Het duurt even voor de C1 weer op stoom komt. Na een goeie diepte pass van David, kan Patrick alleen op de keeper af voor de 0 – 4. Inmiddels is Pepijn in het veld gebracht. Hij maakt zijn rentree in de C1, 3 maanden en 10 dagen na dat hij zijn scheenbeen brak bij de Boarding Cup. Vlak voor tijd zorgt Joël met een rush langs de lijn voor een stijlvol slot van de wedstrijd. Patrick en Pepijn trekken een gat, waardoor Joël dit keer zelf het doelgebied in kan. Hij kapt zijn laatste tegenstander uit en schiet de eindstand op het bord (0 – 5).
Een prima overwinning, die de C1 weer een stap dichter bij de koppositie brengt. Later op de middag spelen HBC en Meervogels namelijk gelijk (2 – 2). Alliance staat nu nog twee punten achter koploper HBC. Er volgen nog twee wedstrijden. HBC heeft het nog in eigen hand, maar zolang wij blijven winnen houden we de druk in stand en blijft het genieten, tot en met de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.
Opstelling: Jesse, Steven, Youri, Bernhard, Joël, Wesley, Bas, Young-kon (35 Tijn), David, Patrick, Robbie (60 Pepijn). Met dank aan vlaggenist Jos.